Panoramaresort

Barbados, Karibiky: biele piesočné pláže, slnko a karibská atmosféra

block
Obrázok odBen124.

Barbados patrí medzi najpopulárnejšie destinácie v Karibiku a to nielen pre svoje biele piesočné pláže a príjemné slnečné počasie, ale aj pre bohatú kultúru, históriu a gastronómiu.

Turisti sem prichádzajú najmä pre oddych na plážach s tyrkysovou vodou a korálovými útesmi, ktoré sú ideálne miesto na potápanie a šnorchlovanie. Ďalšou atrakciou sú aj rôzne vodné športy, ako sú surf, jachting či rybárčenie.

Okrem pláží môžete navštíviť aj historické pamiatky, ako je napríklad Garrison Historic Area, ktorý je zároveň zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO. Milovníci prírody nech nezmeškajú návštevu botanickej záhrady Hunte's Garden, ktorá ponúka prekrásne tropické rastliny a kvety.

Barbados je tiež známy svojou lahodnou kuchyňou, v ktorej sa miešajú vplyvy africkej, anglickej a západných indických kuchýň. Nevynechajte ochutnať miestne špeciality, ako sú čerstvé morské plody, sušené ryby, cukrovú trst, rumové koktaily aznety ďalšie.

Pre tých, ktorí hľadajú relax a oddych v karibskej atmosfére, je Barbados ideálnym miestom na dovolenku. Krajina bude určite pôsobiť na vaše zmysly svojou krásou a pohostinnosťou miestnych obyvateľov.