Panoramaresort

Barí, Taliansko: plážová dovolenka, história a kulinárske lahôdky Apúlie

block
Obrázok odansik

Barí je krásne mesto nachádzajúce sa na pobreží Jadranského mora v talianskej regióne Apúlia. Táto destinácia je známa svojimi nádhernými plážami, bohatou históriou a lahodnou kuchyňou.

Plážová dovolenka

Turisti prichádzajúci do Barí majú možnosť užívať si slnečné dni na piesočnatých plážach s tyrkysovou vodou. Niektoré z najobľúbenejších pláží sú Torre Canne, Monopoli a Polignano a Mare. Okrem relaxácie na pláži môžu návštevníci skúsiť aj rôzne vodné športy, ako je potápanie alebo plachtenie.

História

Mesto Barí sa môže pochváliť bohatou históriou, ktorá siaha až do doby antiky. Medzi najvýznamnejšie historické pamiatky patrí Normanský hrad, Katedrála svätého Mikuláša a Bazilika svätého Mikuláša. Návštevníci sa môžu prejsť úzkymi uličkami starého mesta a obdivovať starodávne pamiatky.

Kulinárske výrobky

Apúlia je známa svojou lahodnou kuchyňou, plnou čerstvých morských plodov, olivového oleja, čerstvého chleba a syrov. V Barí by ste si nemali nechať ujsť miestne špeciality, ako sú orecchiette s brokolicou, linguine s čiernymi chobotnicami a capocollo - sušená šunka s pečivom.

Nezabudnuteľné zážitky čakajú návštevníkov v destinácii Barí, Taliansko. Toto miesto ponúka kombináciu krásnych pláží, bohatej histórie a lahodnej kuchyne, čo ho robí ideálnym miestom na dovolenku pre každého.