Panoramaresort

Dubaj, Spojené arabské emiráty: moderné mesto-legenda, kde sa stretávajú piesočné pláže a mrakodrapy

block
Obrázok odtrec_lit

Dubaj, metropola Spojených arabských emirátov, je jedným z najkrajších a najúžasnejších miest na svete, kde sa stretávajú kontrasty. Tento moderný arabský prístav okúzľuje svojimi exotickými piesočnými plážami a nádhernými mrakodrapmi, ktoré doslova dosahujú do oblakov.

Turisti z rôznych kútov sveta tu prichádzajú objavovať bohatú históriu, luxusné rezorty, nákupné rajčiny a okrem iného aj jedinečný zážitok z jazdy na slonoch alebo závodov na ťave. Dubaj je miestom, kde sa stretáva tradícia s modernými inováciami a značným blahobytom.

V Dubaji nájdete aj tzv. Burj Khalifa, najvyšší mrakodrap na svete, ktorý si môžete ísť pozrieť z najbystrajšej vyhliadkovej plošiny v 125. poschodí. Pre milovníkov nákupov je k dispozícii obrovské nákupné centrum Dubai Mall, kde môžete nakupovať luxusné značky či obdivovať obrovské akvárium.

Na druhú stranu nájdete v Dubaji aj kúsok púšte a dedinu Heritage Village, kde sa môžete dozvedieť viac o kultúre Beduínov. Ďalším skvostom, ktorý tu nájdete, je tzv. Dubai Creek, historický prístav, kde sa v minulosti obchodovalo s perzijským mäsťom a drevom.

V Dubaji sa stretáva niekoľko svetov, spájajú sa tu rozličné kultúry a tradície, vytvárajúc tak fascinujúci mikrokozmos, ktorý si zaslúži byť preskúmaný. Pre milovníkov umenia a kultúry je Dubaj skutočným rajom, kde sa neustále objavujú nové podnety a zážitky.